Referenties Bart

Recensies over Bart van Vliet

Bart is een coach die enorm veel mensen begeleidt, helpt en ondersteunt. Deze mensen zijn lovend over Bart en laten dat hieronder weten. Klik op de foto voor de referentie over Bart:


Kingsley Ehizibue

Cody Gakpo

Jordy Wehrmann

Bert Konterman

Mauro Savastano

Jan Hoekstra

Timo Plattel

Sander Boschker

Jordan Teze

Levi Opdam

Maarten Paes

Dylan Vente

Jelle ten Rouwelaar

Virgilio Teixeira

Robin Buwalda

Joey Suk

Jamaal Radway

Tjeerd Korf

Otman Benhaddou

Bruno Andrade

Joey Groenbast

James Fofana

Mathijs Elderman

Pieter Langedijk

Godfried Roemeratoe

Filip Arsic

Theo Snelders

Reluno Pinas

Job ten Thije

Rene Ruitenberg

Henry Ruitenberg

FC Twente o19

Leroy Kersten

Janneke Harmsen Bakker

HHB CSV Heren 1
 

 

Cody Gakpo

Speler van PSV

In Bart heb ik een enorm goede mental coach gevonden. Dat mentaal alles de goede richting op staat is zeer belangrijk. Niet alleen bij topsport maar eigenlijk bij alles in het leven is het mentale aspect een van de belangrijkste punten voor het bereiken van succes. Het lastige aan een mental coach is echter dat er een bepaalde connectie moet zijn dus coach en client. Bart heeft op heel veel vlakken heftige dingen meegemaakt. Over deze gebeurtenissen is hij heel open. Hij geeft zich als het ware helemaal bloot. Op deze manier kan hij een sterke connectie maken met anderen. Omdat hij zich immers zo bloot geeft, krijg je zelf ook de neiging om diep te gaan en alles eruit te gooien. Het is de combinatie van veel hebben meegemaakt directheid en de openheid die Bart speciaal maken als mental coach. Mensen die veel hebben meegemaakt zijn namelijk vooral gesloten en de meeste andere mental coaches hebben te weinig meegemaakt en daardoor te weinig raakvlakken met anderen.
Ik heb de gesprekken met Bart als zeer prettig ervaren en kwam tot uitingen die ik normaliter binnen zou houden. Bart is een persoon die het beste in je naar boven wil halen. Hij helpt je ook buiten voetbal om met alles wat er in je om gaat en helpt je je hoofd leeg te maken waardoor je beter gaat presteren.

 

Joey Suk

Speler van Go Ahead Eagles

Ik heb de samenwerking met Bart erg goed ervaren. Een enorm sympathieke grote man,
dat was mijn eerste indruk op het moment dat hij met Paul Bosvelt de spelershome binnenkwam.
Hij gaf direct een speech waarin hij zich erg open stelde, dat soort dingen waardeer en respecteer ik.
Het ging erg slecht met de club en het team, we hadden veel teleurstellende resultaten.
Hij ging veel gesprekken aan met spelers die het nodig hadden, hun verhaal kwijt konden en zorgde ervoor dat de spelers ondanks de teleurstellende resultaten elkaar motiveerden en positief bleven we hadden elkaar nodig dat was Bart zijn motto.
Door Bart zijn aanwezigheid stelden de jongens zich meer open in de groep, hij zorgde ervoor dat er meer acceptatie was in de groep en dat iedereen met kritiek moest omgaan. Ik was altijd blij als Bart in de kleedkamer was, we voerden leuke gesprekken en hadden een goede klik. Soms leek het net of ik hem al jaren kende het is echt mijn maat geworden.
Ik wens Bart heel veel succes in zijn carrière en wat mij betreft kan hij zelf een goeie trainer worden! Een enorme boost gaf hij mij en mijn teamgenoten. hoop dat onze paden nog eens kruisen.

 

Mauro Savastano

Speler van AZ Alkmaar

In de tijd dat ik een half jaar aan Go Ahead Eagles werd verhuurd heb ik Bart leren kennen. Ik stond onder contract bij ajax en ik moest heel erg wennen toen ik bij Go ahead kwam. Het team draaide niet zo lekker het eerste seizoenshelft dus er moest wat recht gezet worden maar dat lukte niet echt.
Ik was veel geblesseerd en ik zat niet echt lekker in mijn vel en dat merkte bart.
Hij wilde een gesprek met mij aan gaan en dat heb ik ook gedaan. In het gesprek heb ik mijn gevoel kunnen uiten bij hem en heeft hij mij vertelt dat ik altijd in me zelf moet geloven en heel hard moet werken, elke dag en elke training! Het gesprek heeft me heel goed gedaan. Nu ik niet meer bij Go Ahead zit denk ik vaak aan de woorden van Bart en herriner ik mezelf door te gaan ook al zit ik met teleurstellingen.

Bedankt vriend!

 

Dylan Vente

Speler van Feyenoord

Mijn naam is Dylan Vente en ik ben 19 jaar oud. Ik voetbal bij Feyenoord 1 en kom uit voor oranje 0/20 en daar heb ik Bart leren kennen. De manier hoe Bart zich voorstelde en ze verhaal deed was speciaal, waardoor wij zoveel respect hadden voor Bart bij oranje o20 .
 
Bart geeft een goed gevoel af omdat hij ook zijn eigen zeggie heeft gedaan en je hem ook als beter persoon leert kennen, waardoor jezelf ook openstelt tegen Bart. Ik heb goede gesprekken gehad met bart is altijd positief over je en dat maakt Bart een gouwe vent! 
 
Hij staat voor je klaar als je hem nodig heb en geeft je positieve energie mee.
Bart bedankt je bent een topgozer!
 

 

Jelle ten Rouwelaar

Oud-speler van o.a. PSV en Nac Breda

Daar zat hij, grote stoere kale man met glimlach van oor tot oor!
Ik was iets later binnen gekomen door een file en gaf iedereen een hand en dus ook Bart! Hier begon ons verhaal na 10 min zei hij ineens tegen mij, ben jij een open mens? Waarop ik antwoordde ja dat ben ik volgens mij wel, na 10 sec aarzeling bij Bart zei hij ik voel dat niet bij jou!! En ineens zat ik daar volop in twijfel over mijzelf.

Wat ik hier mee wil aangeven en eigenlijk wat Bart mij heeft geleerd, wees open bij je eerste ontmoeting want je krijgt er heel veel voor terug !!! En dat gebeurde ook in de groep, wat ik nog nooit mee had gemaakt in een groepsgesprek: DE JONGENS WAREN OPEN.

Ze vertelden hun problemen waardoor iedereen in het team elkaar ging accepteren, wie ze diep van binnen zijn!!
Bart bedankt voor deze geweldige les want dat was het zeker voor mij en voor het team !!!

 

Virgilio Teixeira

Oud-speler van ADO den Haag en RKC Waalwijk

Ik heb Bart leren kennen tijdens een trip met NL onder 18 waarbij hij op een avond de spreker was en daar zijn levensverhaal vertelde. Dit was dermate heftig en indrukwekkend dat de groep na die avond zich wat meer opende en naar elkaar groeide. Nog steeds heeft Bart contact met een aantal en ondersteunt hij ze daarbij, dat zegt denk ik genoeg over hoe zij Bart die avond hebben omarmt. De laatste trip die ik mee mocht met NL onder 20 kwam Bart nogmaals langs om zijn verhaal te doen.

Op voorhand moet ik eerlijk zeggen dat ik dacht, als het maar geen kunstje gaat worden als hij nog een keer zijn verhaal gaat vertellen. Die avond vertelde Bart nogmaals zijn heftige levensverhaal en je voelde de emoties in het rond vliegen. Vervolgens deelden verscheidene spelers ook hetgeen waarmee zij worstelden en ontstond er openheid en meer begrip naar een elkaar toe. Na deze avond zijn verschillende spelers nog een op een met Bart gaan zitten om hun verhaal te vertellen. Na die trip heeft Bart nog steeds contact met meerdere spelers gehouden, zie ook hun referenties. Bart is niet alleen een vakman, getuige het feit dat hij het groepsproces binnen een avond dusdanig positief heeft bevorderd en hij vele van hen nog steeds met vakkundig advies ter diens staat.

Maar bovenal vind ik Bart, zoals ik hem heb leren kennen een eerlijk, betrouwbaar en oprecht mens die niet zozeer oog heeft voor de voetballer in dit geval, maar juist de mens met zijn kwaliteiten maar ook zijn onzekerheden. Dit klinkt heel logisch en simpel, maar dat is het niet in de machocultuur van het voetbal, waarbij veel op uiterlijk vertoon, status en geld berust is. Bart, je bent echt een mooie kerel.

Veel succes en blijf zoals je bent. 

 

Jan Hoekstra

Speler van FC Groningen

Mijn naam is Jan Hoekstra, ben 20 jaar oud en speel bij FC Groningen.
Ik heb Bart leren kennen tijdens een trainingskamp. Hij zou een paar dagen meekijken en heeft ons een kijkje gegeven in zijn leven. Zijn verhaal raakte me heel erg. Bart durfde zijn zwakheid te laten zien, wat hem juist sterk maakte. Door zijn verhaal kreeg ik door dat Bart iemand is met veel levenservaring en dit graag met ons wou delen. Hierdoor durfden we ons als team kwetsbaar op te stellen. Als gevolg daarvan zijn we een hechter team geworden.

Ik heb veel waardering en respect voor Bart gekregen voor de manier hoe hij zichzelf gepresenteerd heeft. Doordat Bart zo open was, won hij gelijk mijn vertrouwen. Hij zal altijd eerlijk zijn en maakt je mentaal sterker!

 

Timo Plattel

Speler van Almere City FC

Ik ben Timo Plattel keeper bij Almere City FC. In mijn tijd bij FC Twente (7jaar) heb ik het laatste seizoen Bart leren kennen. Toen ik voor het eerst met hem sprak, had ik al vrij snel door dat het een persoon was met veel levenservaring. Het feit dat hij deze ervaringen met ons deelde, inspireerde mij als voetballer. Hij praat met je op een directe manier en zal altijd eerlijk tegen je zijn. Iets wat zeldzaam is in de voetbalwereld.

Ik vertrouwde Bart vanaf het eerste moment. Ik kon ten aller tijde mijn verhaal bij hem kwijt. Hij maakt je mentaal sterker, en zorgt ervoor dat je gefocust blijf. En vertrouwen in je zelf houdt ook op de momenten als het even tegen zit. 

In die korte periode heb ik veel van Bart geleerd waar ik nu nog steeds wat aan heb. Bart is zeer zeker een toegevoegde waarde in de sportwereld.

Super bedankt Bart!

 

Jordan Teze

Speler van PSV

Ik heb Bart leren kennen via lovende verhalen van mijn goede broeder James fofana. Mijn eerste kennismaking met Bart was tijdens een speech waarin hij zijn verhaal deed. Hij zag mij voor het eerst en durfde gelijk zijn zwakheden te laten zien wat hem sterk maakte. Door zijn levenslessen en wat hij allemaal heeft meegemaakt wil hij ons de goede kant op duwen. Een goeie gozer uit Rotterdam die goed met jonge jongens kan opschieten omdat hij begrijpt wat jonge jongens meemaken en omdat hij begrijpt wat er door jonge jongens hun hoofden gaat. Bij het ons team was hij ook een goed verbindingspunt tussen de jongeren en de trainers.

Als je met Bart wil praten kan dat altijd, hij staat altijd klaar. Mijn eerste gesprek met Bart durfde ik ook mijn zwakheden te laten zien en dat was zeer opluchtend, wat ik uiteindelijk nodig heb. Ik denk altijd over heel veel dingen na in mijn hoofd maar dat moet ik niet hebben. Met Bart bespreek ik dat en probeer ik de onnodige dingen samen met hem een voor een uit me hoofd te halen. Zodat mijn hoofd en geest lekker rustig is en blijft. Ik durfde mijn zwakheden vooral te tonen omdat Bart dat ook deed, anders had ik het nooit gedaan. Toffe momenten samen gehad en er gaan er meer komen. En wat het ook vooral is, is dat Bart direct en eerlijk is en er zeker niet om heen draait dus het kan weleens hard aankomen maar hij bedoelt het goed. Je hebt veel aan Bart die je zeker kan helpen! Durf je open te stellen! Vind de juiste mensen om je heen. En ben altijd open en eerlijk dan pas ben je een echte kerel.

 

Jordy Wehrmann

Speler van Feyenoord

Mijn naam is Jordy Wehrmann en ik ben 19 jaar oud. Ik voetbal bij Feyenoord. Mijn kennismaking met Bart en zijn verhaal gaf mij gelijk een beeld van iemand die echt is en heel wat heeft meegemaakt in zijn leven. De manier hoe Bart zijn verhaal verteld heeft in een stoere jongens groep, een groep met veel haantjes is heel knap. De open- en kwetsbaarheid hoe Bart zich heeft opgesteld is een manier waar je alleen respect voor kan hebben. Dit wekt gelijk de aandacht en hier kan je alleen waardering voor hebben waardoor het toch anders binnenkomt op een groep. Zijn openheid onderscheidt hem van alle anderen! Bart wint gelijk je vertrouwen en ik ben blij dat hij degene is waar je je hart kan luchten en hij iemand is die als een man je advies geeft, want dat siert hem het is een rechtvaardige topgozer!

 

Levi Opdam

Speler AZ Alkmaar

Ik heb Bart leren kennen in de tijd dat ik werd verhuurd aan Go Ahead Eagles voor een half jaar. Met het team ging het niet zo goed we presteerde slecht, dus werd Bart ingezet om het team mentaal te verbeteren. Ik heb veel aan Bart gehad kwa steun en hulp die hij me gaf toen ik niet meer in de basis stond. Dat deed hij vooral door zichzelf te zijn en te blijven, daardoor begon ik hem te vertrouwen en te luisteren naar zijn tips. Bart is een hele mooie vent van binnen, want hij heeft een goed hart, is altijd eerlijk en zal je altijd de waarheid vertellen, maar zal je nooit laten stikken, daardoor wist ik dat ik gefocust moest blijven op mijn doel!

Bedankt broer!

 

Maarten Paes

Keeper van FC Utrecht

Mijn trainer introduceerde Bart tijdens een trainingskamp, hij zou een aantal dagen met ons meekijken en een indrukwekkende presentatie over zijn leven geven. We hadden onze eerste wedstrijd net gespeeld maar een echt team waren we nog niet geworden in de eerste dagen, de trainingen verliepen nog niet op het niveau dat we konden halen en er waren veel groepjes in het elftal. In de presentatie werd ik erg gegrepen door het verhaal van Bart en in de ochtend merkte ik al dat we wel een goede klik hadden. Doordat hij zich zo open durfde te stellen in de presentatie, deden wij dat ook. Ik leerde mijn teamgenoten beter kennen en durfde mijn onzekerheden ook bloot te geven. Hierdoor merkte ik dat er een last van mijn schouders viel doordat ik het bespreekbaar kon maken. In de dagen daarna leefden we naar de wedstrijd toe met Bart en ik merkte dat hij ondanks dat hij weinig voetbalverstand had een welkome toevoeging aan de technische staf was. De dag van de wedstrijd was een emotionele dag, trainer kon er door trieste privé omstandigheden niet bij zijn en wij hadden het op het begin van de wedstrijd heel moeilijk. In de rust staken we de koppen bij elkaar en konden we de wedstrijd omkeren van 0-1 naar 3-1. Persoonlijk kon ik mij ook onderscheiden door o.a. een penalty te pakken. Door de aanwezigheid van Bart zijn we een hechter team geworden en hebben wij onze rug in de wedstrijd kunnen rechten. Persoonlijk heb ik Bart ervaren als een fijne uitlaatklep en houden we zeker contact.
Bedankt voor de mooie week Bart!

 

Robin Buwalda

Speler van NEC nijmegen.

Ik heb Bart leren kennen bij Go Ahead Eagles waar ik voor een halve seizoen aan verhuurd was. Het ging niet zo goed met de club (team), dus toen kwam Bart. We zijn geen kampioen geworden maar hij is ook geen voetbaltrainer. Waar Bart wel voor gezorgd heeft, is dat spelers weer plezier kregen en hard gingen trainen en de focus houden op hun persoonlijke doelstellingen. Dat bleef voor hem ook het allerbelangrijkste, dat je het voor jezelf doet om te komen waar JIJ als speler wil komen. Hij kan je gemotiveerd houden en steunt je 100%. Bart het waren maar een paar maanden die we hebben doorgebracht, toch heb je mij veel kunnen leren/meegeven waar ik veel aan zal hebben in de toekomst,

Heel erg bedankt daarvoor vriend!

 

Bruno Andrade

Speler van Go Ahead Eagles

I have worked with Bart at Go Ahead Eagles and have experienced good things, he is a neat man, simple and openminded. Using good words, with a great effort and good thoughts, we created a strong and trusting relationship, where I felt free to express myself and have a good talk.
A man with a lovely heart and above all, a believer, who wants the best for everybody.

Since the first talk, I had directly the feeling as if I was talking to a friend, who could be a listener but on the same time, direct and not hesitating on telling me what his thoughts and feelings were. Showed me his human part and taught me good things throughout his life style, experiences and advices.

Great professional but beyond that, a great man!

 

Kingsley Ehizibue

Mijn naam is Kingsley Ehizibue!
Ik ben met Bart in contact gekomen via een goeie vriend van mij John van Rees!
Ik kan me herinneren dat we aan het appen waren en Bart kwam al echt enthousiast, direct en eerlijk over en wou gelijk dingen aanpakken!
Ik dacht eerst nog bij mezelf deze man gaat hard van stapel en we kennen elkaar niet eens!
Mijn eerste gesprek met Bart aan tafel was life changing! Ik ben niet iemand die veel praat of mensen snel in vertrouwen neem!Bij Bart was het echt anders! Het was alsof ik voor het eerst in mn leven iets aan iemand kon vertellen wat me zwaar dwars zit in me leven, me teleurstellingen en verdriet!

Ik praat niet graag over mijn gevoelens of als ik verdriet heb maar ik kon aan Bart alles vertellen zo goed voelde het! Het is alsof ik hem al jaren ken! Hij straalt zoveel energie uit en liefde! Ik zie Bart zelf niet echt als een mental coach, hij is iemand met een luisterende oor hij geeft echt om wie jij bent als persoon en niet om wat je doet of welke masker je op hebt! Je kan helemaal jezelf zijn bij hem! Hij kan wel heel direct over komen en dat komt soms hard aan! Ik merk soms als ik met dingen zit dat ik het nog moeilijk vind om te delen, maar stap voor stap komt dat wel! Al met al Bart is iemand die heel bijzonder is! Ik ben blij dat hij in me leven is gekomen want hij betekent veel voor me!

 

Sander Boschker

Oud-keeper van FC Twente, Ajax en het Nederlands elftal

Ik lijk een harde jongen die best stug kan zijn.
Echt een product van de jaren 90 als voetballer.
In die tijd kwam een Mental Coach niet eens op in je gedachten het paste niet in de stoere wereld van het profvoetbal aangezien dat een vorm van zwakte was.

Achteraf was het misschien wel heel goed voor me geweest, een Mental Coach.
Als ik terug denk aan mijn begin tijd bij de eerste selectie van FC Twente was ik een stille jongen uit de achterhoek als jongste van 8 kinderen.
Ik had het moeilijk.
Er werd veel tegen mij gescholden in die tijd, ik dacht wel eens ik stop er mee als het zo langer door gaat.
Maar het persoonlijk schelden werd steeds minder dus achteraf gezien deed ik het best aardig.

Maar wat als ik daar niet doorheen was gekomen ??

Als oudere speler had ik op mentaal vlak misschien anders met de jongere spelers om moeten gaan en niet zoals de oudere spelers dat bij mij deden.

We zijn nu 30 jaar verder en de voetballerij is nog steeds een stoere wereld waar eigenlijk een Mental Coach nog steeds niet echt is binnen gedrongen.
Ik heb Bart acht maanden mee mogen maken als Mental Coach, geen verstand van voetbal zoals Bart dat zegt, maar wel heel goed in groepsprocessen en persoonlijk contact.

Bart kan gelijk zien en voelen wat er aan scheelt, ook op persoonlijk vlak.
Als coach heeft Bart me laten inzien dat hard zijn tegen de jongens niet altijd werkt, je moet vooral bij jezelf blijven dan hebben de jongens een beter gevoel.
Wat het belangrijkste is dat ze beter gaan voetballen als individu maar ook als team.

Mental Coaches zijn een groot aanwinst binnen de topsport.
In de voetballerij moet alles goed gaan, je wilt beter zijn dan een ander.
Vooral geen zwaktes laten zien.
Net als in het bedrijfleven ligt de druk hoog en kan een fout miljoenen kosten.

Wat is dan belangrijk ?!?!

Teams en individuen een goed gevoel geven en een luisterend oor.
Dat is Bart, MENTAL COACH.

Groet Sander Boschker

 

Bert Konterman

Oud-speler van o.a. Feyenoord, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal


Bart van Vliet is sinds december 2016 actief als mentale coach bij FC Twente onder 19.

In deze korte periode hebben er al veel mooie en positieve veranderingen plaats gevonden binnen de groep.
Soms gaat het zo snel, dat het wonderen lijken…
Zijn levenservaringen, eerlijkheid en bevlogenheid spelen hierbij een grote rol.
Door een veilige omgeving te creëren met duidelijke kaders, durft uiteindelijk iedereen zichzelf te zijn.
Continu bewaken van deze grenzen is natuurlijk essentieel.
Uiteindelijk kan alleen dit fundament tot een maximale, persoonlijke prestatie leiden.
En “at the end” kan het team op deze wijze maximaal knallen!!!

 

 

 

Jamaal Radway

Oud-speler van Arsenal en Tottenham Hotspur

Bart is an amazing person , he’s a great coach and mentor. I only worked with him for two weeks and in that short space of time he taught me a lot. He really made me view things differently , the best thing about Bart is he can help you on and off the pitch , his heart is in the right place and he really does go the extra mile to get the best out of a player , I am so happy to have met such an amazing coach and friend , I’ve been playing football for 10 years now and Bart is definitely one of the best mentors / coaches to of taught me.

 

Tjeerd Korf

Oud-speler van o.a. Jong Oranje, FC Zwolle, Excelsior en sc Veendam

De eerste indrukken van Bart komen echt binnen, hij is aanwezig, echt, en af en toe direct. Je moet er wel tegen kunnen, het kan je ook afschrikken. Mijn behoefte die ik nodig was raad en adviesadvies, in een periode waarin ik aan het worstelen was. Ik kon de wereld niet vertrouwen om mij heen, waar kon ik naar toe. Gelukkig kon ik de weg vinden richting het huis van Bart en zijn vrouw, ik kon daar ook overnachten. Discussie niet mogelijk want hij nam de tijd voor mij. Een man die even geen ene houvast meer had in het leven. Ik had mijn verhaal gedaan, en Bart antwoorde met de opmerking :” heb je ook nog emotie of ben je een robot. Laat je hart spreken, Tjeerd, wees echt.” Je raakte daar de juiste snaar, voor mij. En toeleven naar een vriendschap dat is eigenlijk vanzelf gegroeid. We zijn broers. We hebben dezelfde Papa.
De reden dat ik schriftelijk dit uit, is voor mij prima want ik hoop dat Bart nog meer broers mag gaan helpen, hoe ik geholpen ben.

 

Otman Benhaddou

Oud-speler van Melbourne City

During my times with Bart I learned a lot. It was my first time sitting and talking to a mental coach and before that it was something that I didn’t really believe in but after sitting down opening up to Bart about what’s on my mind and what I thought was affecting my football performance Bart helped me a lot being able to tell him things Built a big trust between me and him and after letting him know some of the issues I was facing he was able to give me plans and stratagies to overcome them witch I started to do immediately and afterwards I saw my football performance become much better and also I began to have a better state of mind and a more mature process to life as a footballer as is toooed letting distractions and little things get in the way of my goal. I became a more focused and serious footballer thanks to Bart.

 

Pieter Langedijk

Speler van Go Ahead Eagles

Mijn naam is Pieter Langedijk, 24 jaar en speler van Go Ahead Eagles. Ik heb Bart afgelopen seizoen leren kennen in een vrij moeizame periode van heel Go Ahead. De 1e keer dat Bart zich aan ons voorstelde zal ik niet snel vergeten. Ik was erg onder de indruk van zijn speech en zag meteen hoe oprecht / eerlijk hij was. Dat is toch wel het belangrijkste wat iemand in zijn positie moet hebben. Hij lag meteen in de groep. Wat ik ook mooi vind is dat hij zich niet opdringt. Bart wacht gewoon af en observeert goed totdat hij een goed moment ziet om contact te leggen. Mijn 1e persoonlijke gesprek was ook echt lachen. Hij heeft veel mensenkennis en zei allemaal dingen over mij die klopte. Daardoor kon ik meteen met hem aan de slag om mezelf te verbeteren Bart spreekt ook voetbaljagon wat een erg belangrijk punt is om ver te komen in het voetbal. Je hebt niks aan theoretisch gelul bij voetballers. Het woord mental coach past ook totaal niet bij hem en toch doet hij dezelfde dingen.

 

Joey Groenbast

Speler van Go Ahead Eagles

Ik ben Joey Groenbast, ik ben 23 jaar en ik voetbal bij Go Ahead Eagles.
Bart kwam bij go ahead in een tijd dat het eigenlijk helemaal niet goed ging, ook voor mij persoonlijk niet, aan het begin hield Bart zich vooral op de achtergrond en bemoeide zich niet heel veel met ons, achteraf bleek dat hij ons aan het observeren was en zijn aanpak aan het plannen was.
Ik denk dat Bart veel jongens die zich in een vervelende situatie bevonden rustig heeft kunnen houden door veel gesprekken te voeren en jongens te laten nadenken en wat dichter bij zichzelf te laten staan ipv altijd maar dat masker op en je groot houden binnen de groep.
Ik zelf heb ook veel fijne gesprekken gehad met Bart, ik had een seizoen met erg veel blessures en Bart zijn woorden konden mij soms even uit een dalletje trekken.
Al met al vind ik Bart ook nog eens een hele fijne vent, waarbij ik een vertrouwd gevoel heb.

 

James Fofana

Oud-speler van PSV, Ajax, Lazio Roma en Vitesse

Mijn naam is James Fofana. Ik ben geboren en getogen in Afrika, Sierra Leone (Freetown). Ik heb Bart leren kennen tijdens het voetbalkamp Global Football Academy waar ik aan mee deed. Ik heb daar veel geleerd en als mens ook beter geworden, met name het mentale gedeelte. Ik wou eigenlijk niet gaan maar ik sprak met mijn ouders en ging zelf goed nadenken om het toch te doen en uiteindelijk deed ik het, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er totaal geen spijt van heb.
In het begin was het spannend want je ontmoet andere mensen die je niet kent, jongens uit Amerika , Zimbabwe, Australië, Engeland en paar uit Nederland. Ook nieuwe begeleiders waar je de komende weken 24/7 mee samen bent. Eén van die begeleiders is Bart van Vliet, waar ik al snel een top klik mee had.
Hij zag aan mij dat ik een sterk karakter had en goed kon zijn voor de groep maar zag ook dat ik veel aan mijn hoofd had en dus mentale begeleiding nodig had. Ik heb veel tijd met hem doorgebracht om met hem te praten en telkens werd ik er steeds sterker door en vond het alleen maar fijn om met hem te praten. Niet alleen bij mij hielp het, het werkte bij meerdere jongens in het team en daardoor speelden veel jongens waaronder ik veel lekkerder en haalden we als team mooie resultaten.
We zijn in korte tijd gegroeid samen en het leek alsof we elkaar al lang kenden. Ik ben de staf echt dankbaar voor de geweldige weken, maar ben vooral Bart echt dankbaar om hoe hij mij echt op bepaalde punten weet te raken waardoor ik echt ging beseffen dat ik dingen anders moet gaan doen. Bij mijn vorige clubs: PSV, Ajax, Lazio Roma en Vitesse waar ik heb gespeeld, heb ik nog nooit eerder een Mentale Coach ontmoet waar ik zo’n goeie klik mee had en ook nog in zo’n korte tijd. En daarom vind ik het vooral zo bijzonder hoe mijn band met Bart zo goed is geworden en ben hem daar heel dankbaar voor en zal zeker contact blijven houden met hem. Het gaat me echt goed doen in mijn verdere carrière. Voetbal bestaat niet alleen uit talent maar ook mentale gedeelte is heel belangrijk en dat zie je bij jongeren die het daardoor niet redden, ook al zijn ze zo goed, mentaal is even belangrijk.
Je kan nooit optimaal presteren als het niet goed zit in je hoofd. Een Mental Coach is dus heel belangrijk daarbij. Na het kamp heb ik een mooie vriendschap overgehouden aan Bart en ik weet dat ik altijd bij hem terecht kan als ik met iets zit. Hij is als een soort vader voor me die zijn hart aan me geeft en met eerlijkheid praat om hoe hij denkt over dingen. En dat is alleen maar mooi om mee te maken.

Bedankt Bart!

 

Mathijs Elderman

Oud-speler van FC Groningen en FC Twente

Vorig jaar tijdens het seizoen, kwam er een Mental Coach meekijken werd er gezegd door Bert Konterman. Alleen het vreemde van die “Mental Coach” was dat die niks zei.. hij observeerde alleen. Waardoor door die niemand zijn aandacht trok.

Toen was het moment daar, in de kleedkamer….het was geen “Mental Coach” die daar het woord deed maar Bart, Bart zette eigenlijk het hele team weer even met beide voeten op de grond. En het gekke was, ook al zette die iedereen met beide voeten op de grond. Toch begreep ik het volledig en was ik het er helemaal mee eens. Het team had wat pit nodig. En het leek net op het juiste moment te gebeuren. En daar ging Bart voor zorgen, door een harde verbale communicatie in de kleedkamer…..je zag het hele team geschokt kijken.
Wat gebeurt hier dacht iedereen? Niemand had het zien aankomen deze actie. Vanaf dat moment was bart onderdeel van het team.

Het team werd meer en meer team. We trainden 4x zo hard als voorheen. En werden mentaal op de proef gesteld. En ik moet eerlijk zeggen, het was een moeilijke groep. Jongens voelden zich vertrouwt bij bart en in het team. Doordat ze hun zelf konden zijn. Geen poppenkast meer werd er geschreeuwd in de kleedkamer. En dat ging stukken beter. Jongens begonnen zichzelf te worden waaronder ik. Jongens voelden hun meer op hun gemak, en voetbalden zonder angst om fouten te maken. Ik heb zelf vorig seizoen een goed seizoen gedraaid. Mede omdat ik in een super vertrouwde omgeving mijn ding kon doen.

Bart stelde zich helemaal open naar het hele team door zijn levens verhaal te vertellen, ook in de kleedkamer. dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik altijd bij hem terecht kon. Ik persoonlijk ben niet iemand die mensen makkelijk vertrouwt om me heen. Maar iets voelde zo goed. Dat ik bart stap voor stap vertrouwde. En ben naar bart toe gegaan om mijn verhaal te doen. Ik kon en kan nu nog alles met hem delen. En kan altijd bij hem terecht. Ik heb meerdere gesprekken gehad met bart. Waarin ik niet alleen over voetbal hoefde te praten, maar gesprekken over hoe het met mij gaat. Los van voetbal. Dat ik niet alleen gezien werd als voetballer. Maar ook als de persoon wie ik ben. Dit wat bart doet, mis ik in de voetbal. Persoonlijke gesprekken, en keihard trainen. En nog veel meer. Maar dat moet je ervaren.

Naar het jaar bij Twente heb ik een mooie vriendschap over gehouden aan bart. Ik kan wanneer dan ook bij bart terecht. En kan werkelijk over alles praten. Praten over waar het leven echt om draait. Dat gebeurt nog maar weinig in de wereld. Bart is als een vader voor me. Iemand met een gouden hart en die zich over anderen bekommerd. Zegt wat die denkt en doet wat die zegt. Ik ben zeer dankbaar dat die “Mental Coach” zijn mond heeft open gedaan. Want wie wilt nou geen mensen om zich heen die echt zichzelf zijn?

 

Reluño Pinas

Oud-speler van FC Twente

Mijn naam is Reluño Pinas. Ik ben 18 jaar geboren en getogen in Amsterdam.

Ik heb Bart leren kennen in mijn tijd als speler bij FC Twente in het seizoen 2016/2017. Ik weet nog dat ik een wedstrijd had en er ineens een grote man in de kleedkamer was. Iedereen zat vol vragen wie dat zou kunnen zijn. Nou dat was dus Bart die ons aan het observeren was, heel rustig, afwachtend en zei ook niks. We maakten een moeilijke periode door als team die tijd, onze trainer Bert Konterman die stond meestal alleen voor een groep van 25 of meer spelers. Er was hulp nodig, voetballen konden we allemaal maar er ontbrak iets en dat was het mentale gedeelte.

Die maandag kwamen we terug voor de training en Bart werd aan ons voorgesteld. Bart stelde zich voor en maakte ons duidelijk wat hij hier kwam doen en dat was ons helpen om voor elkaar door het vuur te gaan en onze mentale issues verhelpen. We kunnen wel zeggen dat de voetballers of andere topsporters mentaal nog dingen tekort komen om optimaal te kunnen functioneren als topsporter.

Bart had ons binnen één dag voldoende geanalyseerd om de zwakke plekken van ons op mentaal vlak in te zien (dat van meer dan 20 spelers). Bart was meteen keihard voor ons maar deed ook zijn verhaal en stelde zich heel kwetsbaar op. In het begin was het moeilijk maar met alles wat Bart zei kon je wel een denkbeeldige spiegel voor je houden die vol zat met de realiteit en de tools om optimaal te kunnen functioneren als topsporten en als mens.

Bart heeft heel veel veranderd in het team in korte tijd. 1 op 1 gesprekken waren altijd heel emotioneel en hij wist ons te raken maar ook te motiveren. Ik was destijds 17 en ik heb toen na 17 jaar vol moeilijke periodes mijn verhaal mogen vertellen aan de jongens in mijn team en de trainers, iets wat ik nooit eerder zou durven maar Bart wist in samenwerking met de trainer mij gerust te stellen en ik voelde me ook veilig genoeg om het te doen. We werden een familie en ik heb er uiteindelijk een hele mooie vriendschap aan overgehouden met Bart en ook zeker met de trainer Bert Konterman.

Na mijn getuigenis die ik heb mogen doen aan de groep, viel er echt een last van mijn schouders en daar ben ik Bart ook heel dankbaar voor. Hij heeft mij mentaal sterker gemaakt, wakker gemaakt en mezelf verder laten ontwikkelen als mens!

Bedankt Bart!

 

Godfried Roemeratoe

Oud-speler van FC Twente

Mijn naam is Godfried Roemeratoe, ik ben 18 jaar en voetbal bij FC Twente.

In het jaar 2016/2017 voetbalde ik in de Onder 19 van FC Twente met Bert Konterman als trainer.
Daar heb ik een hele mooie, misschien wel de mooiste seizoen mee mogen maken van mijn voetbal carierre tot nu toe, sterker nog het is de mooiste seizoen voor mij geweest ondqnks de resultaten !

Allereerst stond Bert Konterman er nog alleen voor, voor een nog al lastige groep met veel spelers vanuit verschillende regio’s, voor het eerst samen. We speelde goede wedstrijden/toernooien in de voorbereiding en veel dingen zaten mee, maar we waren als team niet gegroeid na en tijdens de voorbereiding. We hadden niet echt een goede band met elkaar, waardoor er steeds groepjes waren in ons team. Naar mate de competitie begon en we steeds meer en meer wedstrijden niet goed speelden en ook verloren.. ging het ook steeds meer bergafwaarts met ons. Onze motivatie werd ook steeds minder en minder..

Op een normale trainingsdag zaten wij te trainen op het trainingsveld in Hengelo. Toen er ineens een man een paar keer naast het veld stond te kijken naar onze training, eerlijk gezegt deed het mij niet veel en vroeg me ook helemaal niet af, wie of wat hij is en wat hij komt doen, Ook de andere jongens hebben er niks over uit gelaten . De volgende dag was hij er weer maar toen zat hij bij ons in de kleedkamer, heel rustig ergens in een hoekje observerend naar ons aan het kijken.. voor de training, tijdens en na de training of wedstrijd zat hij er, nog steeds niks gezegt en wij maar doen alsof t de normaalste zaak was dat hij er was, we gaven hem ook nog steeds geen aandacht. Tot op de dag dat hij opstond en zijn woordje ging doen. Hij was eerlijk en oprecht en meende alles wat hij zei, dat zag je aan hem maar dat hoorde je ook aan zijn stem, hij motiveerde ons en zorgde ervoor dat we een hechte groep werden, samen met Bert Konterman, je zag alles veranderen aan ons, hoe we met elkaar omgingen, hoe we een wedstrijd speelden hoe we aan het trainen waren, dat merkten wij zelf, maar ook de mensen om ons heen van buiten af, trainers van andere teams etc.

In de tijd dat het niet zo goed met ons ging, ging het ook niet goed met mij qua voetbal. En dat kwam doordat ik niet het maximale uit mezelf haalde, en dat is wat de trainer en Bart zagen, en zij hebben mij toen even apart genomen en eerlijk gezegt wat ze zien en hoe ze erover denken. Ik wist meteen dat ze gelijk hadden en was het er volledig mee eens. Vanaf dat punt hebben we met zijn 3en afgesproken dat ik het anders zou doen en wel steeds 100% moet geven, bij alles. Van het gesprek die er toen plaats vond heb ik mijn motivatie vandaan gehaald om het beter te doen, en het hielp! Het ging beter met me, als voetballer maar ook als persoon, ik heb mijn familie trots mogen maken doordat ik een 3-jarig contract heb mogen tekenen!

Het seizoen is inmiddels voorbij en Bart & Bert hebben nog steeds goed contact met elkaar, maar ook ik en wat andere teamgenoten hebben godzijdank nog steeds een hele mooie, goede en sterke band met Bart, die me nog steeds helpt als ik in een dipje zit of als ik ergens mee zit, daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor! Hij is een mooi en bijzonder mens en ben erg blij dat Bart in mijn leven is gekomen!

 

Filip Arsic

Speler van Go Ahead Eagles

Mijn naam is Filip Arsic en ik voetbal vanaf dit seizoen bij Go Ahead Eagles, daarvoor 6 seizoenen bij FC Twente en in mijn laatste seizoen heb ik Bart van Vliet ontmoet. Ik had een zware periode achter de rug en Bart heeft me in die tijd veel geholpen, door aparte gesprekken met mij te voeren en zich open naar mij te stellen zodat ik ook open naar Bart kon zijn. Dat deed mij goed omdat ik met mijn problemen bij hem kon komen en hij me daarbij hielp door advies en positief te zijn. Het hielp erg goed. Ik was niet meer vol in mijn hoofd en ik voetbalde goed en zelf was ik ook positiever dan eerst.

Bart is heel behulpzaam, betrouwbaar en realistisch, hij zegt wat hij over je denkt en wat je zwakke en sterke punten zijn waar je aan kunt werken.
Ik had gelijk een klik met Bart en veel andere teamgenoten ook. Hij zorgde ook voor een fijne sfeer in de kleedkamer.

We waren open naar elkaar en dat versterkte ons als team, we vechten voor elkaar wat in het begin niet te zien was en nu wel. De resultaten werden ook beter. Nu ik Bart niet meer vaak zie, spreken we elkaar nog wel regelmatig. Dat is wel fijn omdat ik nog altijd met hem gesprekken voer die veel voor me betekenen.

 

Theo Snelders

Oud-speler van Fc Twente, Aberdeen, Glasgow Rangers en het Nederlands Elftal

De O19 van FC Twente dit seizoen was een groep met eigen jongens en veel afvallers van andere BVO’s. In voorbereiding toernooi en wedstrijd Genk waren goed. Daarna mindere wedstrijden waar bij tegenslag snel werd opgegeven.
Bart kwam in december. Met vele groep en individuele gesprekken kwam er een kentering. Vooral in houding en onderling respect. In wedstrijden werd voor mekaar gestreden. Aantal spelers kwamen los en ondergingen een gedaante wisseling. Ook hun werkhouding en in de omgang met elkaar.

 

 

FC Twente onder 19

Dit seizoen stonden er in de O19 van FC Twente ineens veel van elkaar onbekende gezichten. Ondanks dat het gezellig kon zijn werd er door velen niet 100% getraind en was er geen hiërarchie. Omdat wij door deze punten niet optimaal konden presteren, heeft onze trainer Bert Konterman een kracht van buitenaf erbij gehaald, een of andere grote kale gast. Deze kracht was Bart van Vliet.
Bart zag al gauw een aantal dingen die veranderd moesten worden om ons veilig te laten voelen, want dit was daarvoor niet het geval.

Door middel van vertrouwensgesprekken, is Bart het gelukt dit voor elkaar te krijgen waardoor er een hele vertrouwde sfeer begon te komen in het team.
Dit is hem gelukt doordat hij zich kwetsbaar opstelde en ons alles vertelde wat in zijn leven gebeurd is, waardoor we hem makkelijker tot ons toe lieten en naar hem luisterde. Ook kwam er een goede hiërarchie.
Ondanks de betere sfeer en de goede hiërarchie, werd er nog niet door iedereen op 100% getraind.
Om iedereen vol te laten trainen, heeft Bart ons kennis laten maken met onder andere de suïcide. Dit zijn sprints die voor zich spreken.
(vandaar dat we hem soms een flinke klootzak vonden)…. Het verliezende team of degene die zijn best niet deed, mocht ze onder ogen gaan zien. Dit was een van de manieren waarmee hij heeft gerealiseerd dat iedereen maximaal gaat op de training. Deze punten heeft Bart op een eerlijke, vertrouwde, openhartige, confronterende en gedreven manier bij ons erin gestampt, waardoor wij ons beter zijn gaan voelen en beter zijn gaan presteren.

 

Job ten Thije

Trainer coach FC Twente onder 16

“Succes is not the key to happiness. Happiness is the key to succes. If you love what you are doing, you will be succesfull”

Bart heeft zich op een moeilijk moment bij FC Twente 0.19 gevoegd. Ondanks het ontbreken van voetbalknowhow heeft hij als coach / individueel begeleider een belangrijke bijdrage geleverd in het verbeteren van de prestaties van FC Twente 0.19. Bart is iemand die oog heeft voor het individu en spelers / trainers laat nadenken waarom zij keuzes maken. Bart confronteert en overtuigt. Hierbij maakt hij geen onderscheid tussen posities, een bepaalde rangorden of hiërarchie.
Bart legt makkelijk contact met spelers / mensen en kan voor een team / organisatie een bindende rol op zich nemen. Hij weet zich hierbij kwetsbaar op te stellen waardoor mensen / spelers hem snel toelaten. Bart vraagt door en is nieuwsgierig naar de drijfveren van mensen. Ten slotte enkele kenmerken van Bart; Motivator, Kwetsbaar, Confronterend en Passie.

 

Rene Ruitenberg

Een aantal jaren gelden zat ik op een verjaardag en was er ene Bart van Vliet aanwezig , een grote kerel en een vlotte babbel. Er was iets in die gozer wat me aansprak, hij had iets…. Later op die avond maakten we kennis met elkaar en het contact is vanaf dat moment vaker en hechter geworden. Wat sprak me nou zo aan? Het was de openheid en puurheid, je kon al snel van hart tot hart spreken, hij durfde kwetsbaar te zijn, daardoor wist je binnen no time wat je aan hem had.

Voor sommige mensen is die openheid juist lastig omdat heel veel mensen gesloten zijn en daardoor een spiegel voor krijgen. Bart is een man die zich inzet voor anderen , dat kan praktisch zijn , maar juist ook in geestelijk opzicht , hij is iemand die mensen wil helpen om in hun bestemming te komen en te helpen om hun ware identiteit te leren kennen.
Bart is iemand die uit de sportwereld komt en weet hoe het daar werkt , waar de meeste mensen erg opkijken tegen bekende sporters, is hij juist iemand die weinig of niet naar de prestaties of bekendheid kijkt.

Hij is op zoek naar het innerlijke, het hart, dat is juist wat hem zo bijzonder maakt.
Als je een ontmoeting met Bart hebt gehad zal je die niet (nooit) snel vergeten , maar als die ontmoeting je nu in je bestemming helpt te brengen is dat toch fantastisch!

 

Henry Ruitenberg

Bart ken ik als een motivator die een mens in zijn kracht kan zetten. Het is iemand die er voor 100% voor gaat en het beste uit iemand wil halen. Jaren geleden heb ik Bart leren kennen als een oprecht en eerlijk persoon en hij weet hoe hij mensen op een juiste manier moet activeren. Daarbij kan hij door zijn kennis, kunde en ervaring een juiste sturing geven, zodat een persoon optimaal gaat funtioneren. Hij laat mensen zien wat voor kwaliteiten ze hebben, waar ze goed in zijn en ook waar ze niet goed in zijn of waar ze afstand van moeten nemen. Niet Bart zorgt voor een oplossing, maar hij laat mensen zelf een oplossing vinden. Het is een oprecht persoon en zegt waar het op staat. Hij kan je een spiegel voorhouden en je zelf laten inzien waar jij op dat moment staat en waar je samen onder begeleiding/coaching heen wil. Daarbij kan hij confronterend zijn, recht door zee maar daarbij ook vertrouwen en hoop geven. Coaching en begeleiding zijn hem op het lijf geschreven!

 

Leroy Kersten

Professioneel Rugby speler

Bart zoekt naar de kracht van iemand en laat die persoon dat inzien en gebruiken, hij houdt zelf van een uitdaging maar ook voor de ander.  Hij is iemand die op een positieve manier streng is maar wel rechtvaardig. Hij weet precies hoe hij iemand moet motiveren en activeren. Praten is heel belangrijk dus dit doet hij constant in het begeleidingstraject (tijdens de coaching). Aan de hand van de juiste sturing zorgt Bart ervoor dat de trainee de oplossing zelf kan vinden. Voorschotelen kent hij niet, hard werken en resultaten zien is waar Bart voor staat. Hij is zorgzaam en heeft een warm hart, tijdens de coaching komt dit veel naar voren.

 

 

 

Janneke Harmsen-Bakker

wereldrecordhoudster estafette kanaalzwemmenJanneke Harmsen-Bakker

Bart en ik zijn heel verschillend. Dat maakt voor hem niet uit, Bart kan iedereen op maat coachen.
Hij laat je focussen op wat echt waar is, op de realiteit. Tijdens belangrijke wedstrijden gaat hij mee of mag je hem 24/7 bellen. Voor een topsporter is Bart een echte aanvulling in je begeleidingsteam.

 

 

CSV Heren1

Tweede divisie volleybal

We hebben als volleybalteam jaren van succes en plezier gehad, maar er miste iets. We merkte dat we onstabiel waren en dat we niet het maximale uit onszelf haalde. Hoeveel we er ook over spraken en dingen probeerde te wijzigen, het werd niet beter. Totdat we dit jaar Bart mochten verwelkomen.
Bart heeft met zijn directe benadering iedereen uit z’n comfort-zone getrokken. Dat was een confronterend proces, maar Bart heeft een sterke mensenkennis en dat gebruikt hij om iedereen vertrouwelijk door het proces te helpen. Alhoewel het veel energie kost, het resultaat is een sterkere groep die open is en elkaar durft aan te spreken. Dat laatste is iets wat wij voorheen weinig deden, het was een stuk zelfbescherming. Het is lastig om in een team elkaar aan te spreken op punten waar je zelf minder sterk in ben. Maar Bart leert je snel om jezelf en anderen te prikkelen door open en duidelijke communicatie. Met als doel: Elkaar sterker maken!